Камъните на месец декември

15 декември 2021
Камъните на месец декември

Зимните бижута са масивни, ефектни и с гладка повърхност. По-често oversize (уголемени), продиктувано от текущите тенденции да се носят върху ръкавите на пуловера, ризата, или дори над дълги ръкавици. Те приковават погледа и отличават стила на собственика си. Минералите с тъмен и наситен цвят позволяват ярко присъствие в студените дни. Освен чрез красотата си камъните импонират и чрез приписаните им качества. Ето кои от тях да изберем за зимните месеци:

 

Тюркоаз: подсилва имунитета, създава чувство на щастие и добро настроение. Дава сила на собственика си, облекчава меланхолията. Ако изминалата година ви е донесла проблеми, тюркоазът може да вдъхне увереност, че това няма да се повтори в бъдеще. Наши тюркоазени бижута разгледайте тук.

 

Турмалин: повлиява положително на нервната и ендокринната системи, подобрява съня. Подпомага медитативните практики за концентрация на вниманието и хармонизиране на физическата и духовна обвивка на тялото. Красивите ни турмалинови гривни разгледайте тук.

 

Рубин: един несъмнено царствен камък, който присъства във всички регалии. Стимулира разбирателството, решаването на конфликти и преодоляването на препятствия. Този елитен камък е сравнявним по популярност с диаманта. Трудно се комбинира с други украшения, но приляга идеално към елегантни и скъпи облекла.

 

Топаз: в синия си отенък е приеман за универсален зимен минерал. Зарежда с оптимизъм притежателя си. Предпочитано бижу за синеоки дами.

 

Не по-малко популярни са камъните, чиято структура и отенък напомнят на снега и леда. Чистотата на тези камъни подчертава зимната стилистика. Класическото зимно украшение съчетава бял метал с прозрачен кристал.

 

Планински кристал: Силата на кристала е позната от най-древни времена. Планинският кристал е масов, но много мошен минерал. Практически повлиява положително върху всички органи, особено върху нарушенията в баланса на течности в тялото. Нормализира и топлинния баланс еднакво в студените и в горещите месеци. Стимулира костната  и дихателната системи. Поддържа високо енергийното ниво на притежателя си, подобрява паметта и красноречието. Разгледайте нашата огърлица-уникат.

 

Лунен камък: притежателите на този минерал винаги носят със себе си късче лунна светлина. Счита се, че отенъка му се влияе от фазите на луната. Особено популярен в Изтока, лунният камък е включен дори в част от рецептите на Авицена. Помага при възпалителни процеси, отоци, подобрява хормоналния баланс и работата на сърцето. Гривни-уникат от нашата колекция са налични тук.

 

Перли: класическо украшение за всеки празник. Принасят перлите в дар на красивата богиня Афродита. Натуралните едри перли растат в течение на десетки години, преди да се превърнат в изящно бижу. Природните им "несъвършенства" са белег на автентичен произход. В Китай наричат перлите вкаменени лунни сълзи. В колекцията ни доминират разноцветни благородни бижута от естествени перли.

 

Ние от Амира Арт ви пожелаваме очарователни снежни вълшебства, щедри празници и всеки да намери желания подарък под елхата.


Дълга и богата е историята на коралите прилагани в бижутерията и архитектурата. Те са изключително деликатни, много разнообразни и уникални брънки на морската екосистема. Прочетете няколко любопитни факта за тях.

прочети още